Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a rukama zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do igelitu a uložíme na půl hodiny do ledničky. Těsto rozpůlíme, z každé půlky bude jeden koláč. Na plech položíme papír na pečení a potřeme ho olivovým olejem. Doprostřed položíme těsto a rukama roztlačíme na tenkou placku.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky