Do misky dáme tvaroh, vejce, máslo a mouku. Zpracujeme těsto a necháme odpočinout asi 10 minut. Kdyby se nám těsto lepilo, přidáme trošku mouky. Připravíme si misku s vodou, do které si namáčíme ruce, když tvoříme knedlíky. Lžící odtrhneme kousek těsta, dáme na namočenou dlaň, uděláme menší placku, vložíme ovoce, uzavřeme a uděláme kuličku. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Servírujeme s rozpuštěným máslem nebo s jogurtem.
Tvaroh, máslo a vajíčka dobře prošleháme a přidáme mouku.
Uhněteme těsto a necháme 10 minut odpočinout.
Z těsta uválíme…
více o Tvarohové knedlíky z vaničky
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou