Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky. Na plech nakapeme trošku oleje, naskládáme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a mletou paprikou.
Šunku nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
Na brambory nasypeme šunku a sýr, zalijeme smetanou a necháme cca 20 minut zapéct.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové