Hotové plundrové těsto (lze koupit v supermarketu) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu posypeme na kousky nakrájenou čokoládou (nejlepší je čokoláda na vaření) a nasekanými ořechy (mohou být i mandle, rozinky, kandované ovoce a cokoliv co máte rádi). Lehce pocukrujeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Oba pláty těsta stočíme do rolády a rozkrájíme je na cca 1,5 cm dílky.
Na pečicí papír na plech položte dílek řeznou plochou dospodu a lehce přitlačte, aby se těsto otevřelo do tvaru šnečí ulity. Pečte do zezlátnutí. Recept je velmi rychlý – ideální v případě nečekané návštěvy. I s pečením je hotový do 30 minut.
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot