Hotové plundrové těsto (lze koupit v supermarketu) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu posypeme na kousky nakrájenou čokoládou (nejlepší je čokoláda na vaření) a nasekanými ořechy (mohou být i mandle, rozinky, kandované ovoce a cokoliv co máte rádi). Lehce pocukrujeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Oba pláty těsta stočíme do rolády a rozkrájíme je na cca 1,5 cm dílky.
Na pečicí papír na plech položte dílek řeznou plochou dospodu a lehce přitlačte, aby se těsto otevřelo do tvaru šnečí ulity. Pečte do zezlátnutí. Recept je velmi rychlý – ideální v případě nečekané návštěvy. I s pečením je hotový do 30 minut.
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení