Hotové plundrové těsto (lze koupit v supermarketu) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu posypeme na kousky nakrájenou čokoládou (nejlepší je čokoláda na vaření) a nasekanými ořechy (mohou být i mandle, rozinky, kandované ovoce a cokoliv co máte rádi). Lehce pocukrujeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Oba pláty těsta stočíme do rolády a rozkrájíme je na cca 1,5 cm dílky.
Na pečicí papír na plech položte dílek řeznou plochou dospodu a lehce přitlačte, aby se těsto otevřelo do tvaru šnečí ulity. Pečte do zezlátnutí. Recept je velmi rychlý – ideální v případě nečekané návštěvy. I s pečením je hotový do 30 minut.
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra