2.5
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme a zalijeme vařící… více o Rajská – rychlovka
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Přísady na těsto vymícháme, těsto nalijeme do vyššího pekáče. Na něj navrstvíme strouhaná jablka a ořechy a dáme péct… více o Jablečná rychlovka
Naši předci jedli maso výjimečně. Zkusme se jimi inspirovat. Ukážeme vám, že chutná jídla se… Celý článek
I když je lněné semínko velmi nenápadná potravina, dokáže udělat s lidským tělem téměř zázraky… Celý článek
Honí vás mlsná nebo připravujete narozeninovou oslavu? Pak vás mile překvapí galerie plná… Celý článek
V křesťanských zemích se každoročně 6. ledna slaví svátek Tří králů, kterým vrcholí… Celý článek
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky. Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme… více o Krupicové řezy
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a… více o Zapékané kuřecí závitky
6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6… více o Čokoládový dort bez mouky jako peříčko
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova. Náplň… více o Řezy se zakysanou smetanou
Z cukru + vody uděláme řídký karamel, ve kterém lehce povaříme jablíčka nakrájená na kostky a přidáme rum na másle… více o Dezert jablka karamel
Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme na půl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč,… více o Voňaví skřivánci
Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu… více o Čokobuchta
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme… více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete,… více o Česnečka pro chlapy
Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod. Rýži… více o krůtí rizoto