Začněte drobenkou. Smíchejte cukr krupici, mouku, máslo a asi dvě minuty je přemílejte mezi prsty.
Zhruba půl hrnku vzniklé drobenky oddělte a ke zbytku přidejte vejce, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vše dobře promíchejte.
Těsto rozprostřete po vymazané a moukou vysypané koláčové formě. Poklaďte kousky broskví, zasypte drobenkou a dejte péct asi na 30 minut při 180 stupních Celsia.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater