ovoce
např. borůvky, meruňky, švestky, případně tvaroh či mák
drobenka
0,3
hrnek
olej
0,5
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Nejprve v míse prošleháme vejce s cukrem. Následně přidáme jogurt a olej. Nakonec postupně přisypeme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Pokud se nám zdá těsto moc husté, můžeme zředit zbylým jogurtem či mlékem.
Směs vlijeme do předem vymazané koláčové formy (máslem a hrubou moukou) o průměru 25 až 30 cm (těsto hodně nabude, chceme-li mít koláč tenký, použijeme raději větší formu – recept je pro formu s průměrem 26 cm).
Následně poklademe ovocem (například vypeckovanými a rozpůlenými meruňkami) a sypeme drobenkou (k meruňkám s přidanou skořicí).
V předem vyhřáté troubě pečeme na 180 °C asi 20 až 30 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella