ovoce
např. borůvky, meruňky, švestky, případně tvaroh či mák
drobenka
0,3
hrnek
olej
0,5
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Nejprve v míse prošleháme vejce s cukrem. Následně přidáme jogurt a olej. Nakonec postupně přisypeme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Pokud se nám zdá těsto moc husté, můžeme zředit zbylým jogurtem či mlékem.
Směs vlijeme do předem vymazané koláčové formy (máslem a hrubou moukou) o průměru 25 až 30 cm (těsto hodně nabude, chceme-li mít koláč tenký, použijeme raději větší formu – recept je pro formu s průměrem 26 cm).
Následně poklademe ovocem (například vypeckovanými a rozpůlenými meruňkami) a sypeme drobenkou (k meruňkám s přidanou skořicí).
V předem vyhřáté troubě pečeme na 180 °C asi 20 až 30 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu