ovoce
např. borůvky, meruňky, švestky, případně tvaroh či mák
drobenka
0,3
hrnek
olej
0,5
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Nejprve v míse prošleháme vejce s cukrem. Následně přidáme jogurt a olej. Nakonec postupně přisypeme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Pokud se nám zdá těsto moc husté, můžeme zředit zbylým jogurtem či mlékem.
Směs vlijeme do předem vymazané koláčové formy (máslem a hrubou moukou) o průměru 25 až 30 cm (těsto hodně nabude, chceme-li mít koláč tenký, použijeme raději větší formu – recept je pro formu s průměrem 26 cm).
Následně poklademe ovocem (například vypeckovanými a rozpůlenými meruňkami) a sypeme drobenkou (k meruňkám s přidanou skořicí).
V předem vyhřáté troubě pečeme na 180 °C asi 20 až 30 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem