ovoce
např. borůvky, meruňky, švestky, případně tvaroh či mák
drobenka
0,3
hrnek
olej
0,5
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Nejprve v míse prošleháme vejce s cukrem. Následně přidáme jogurt a olej. Nakonec postupně přisypeme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Pokud se nám zdá těsto moc husté, můžeme zředit zbylým jogurtem či mlékem.
Směs vlijeme do předem vymazané koláčové formy (máslem a hrubou moukou) o průměru 25 až 30 cm (těsto hodně nabude, chceme-li mít koláč tenký, použijeme raději větší formu – recept je pro formu s průměrem 26 cm).
Následně poklademe ovocem (například vypeckovanými a rozpůlenými meruňkami) a sypeme drobenkou (k meruňkám s přidanou skořicí).
V předem vyhřáté troubě pečeme na 180 °C asi 20 až 30 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky