ovoce
např. borůvky, meruňky, švestky, případně tvaroh či mák
drobenka
0,3
hrnek
olej
0,5
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Nejprve v míse prošleháme vejce s cukrem. Následně přidáme jogurt a olej. Nakonec postupně přisypeme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Pokud se nám zdá těsto moc husté, můžeme zředit zbylým jogurtem či mlékem.
Směs vlijeme do předem vymazané koláčové formy (máslem a hrubou moukou) o průměru 25 až 30 cm (těsto hodně nabude, chceme-li mít koláč tenký, použijeme raději větší formu – recept je pro formu s průměrem 26 cm).
Následně poklademe ovocem (například vypeckovanými a rozpůlenými meruňkami) a sypeme drobenkou (k meruňkám s přidanou skořicí).
V předem vyhřáté troubě pečeme na 180 °C asi 20 až 30 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky