Brambory uvaříme ve slupce. Slijeme vodu, oloupeme brambory a přes mačkátko na bramborový salát promačkáme brambory do mísy na kostičky.
Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky a promícháme s brambory.
Do plecháčku si připravíme zálivku. Lžičku soli, 2 lžičky cukru, lžičku octa a 5 lžiček oleje dáme na plotnu a za stálého míchání chvilku povaříme. Opravdu jen chvilku, aby nám cukr nezkaramelizoval.
Poté smícháme s bramborami a cibulí. Na závěr můžeme lehce opepřit.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky