Rychlý celozrnný špaldový chléb

3

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce med
    • 500
      ml podmáslí
    • sezamová semínka
    • 125
      g ovesné vločky
    • dýňová semínka
    • 50
      g pšeničné klíčky
    • 375
      g špaldová mouka
    • lněná semínka
    • jedlá soda

Postup přípravy receptu

  • Ideální je použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečicím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou a posypeme semínky dle chuti.
  • Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25–30 minut. Díky medu a podmáslí je chléb opravdu tmavě hnědý – nebojte se, nepálí se.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.