Ideální je použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečicím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou a posypeme semínky dle chuti.
Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25–30 minut. Díky medu a podmáslí je chléb opravdu tmavě hnědý – nebojte se, nepálí se.
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky