Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.
Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.
Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujónu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou také nešetříme.
Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek