Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.
Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.
Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujónu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou také nešetříme.
Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou