Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.
Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.
Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujónu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou také nešetříme.
Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem