Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem, hřebíčkem a krátce asi 10 minut povaříme. Přitom dbáme na to, aby se jablka nerozvařila a příliš nezměkla. Kompot uložíme v chladničce a podáváme k různým pokrmům. Při podávání jej můžeme zakapat citronem.
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina