Rychlý slaný koláč Listové těsto roztáhneme na celou plochu plechu a poklademe na plátky nakrájeným sýrem. Překryjeme druhým plátem těsta.… více o Rychlý slaný koláč
Rychlý cibulový koláč Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby… více o Rychlý cibulový koláč
Rychlý drobenkový koláč Tukem vymažeme pekáč, vysypeme jej hrubou moukou a nalijeme do něj řidší těsto připravené ze všech surovin na těsto.… více o Rychlý drobenkový koláč
5 nejlepších receptů z bílého chřestu. Zkuste alsaský slaný… Jaro je synonymem pro období, kdy se na trhy a do našich kuchyní vrací bílý chřest. Tato… Celý článek
Sladké čarodějnice: Udělejte dětem strašidelné cupcaky, lízátka… Filipojakubská noc, zvaná též Valpuržina, z 30. dubna na 1. května je plná magie a kouzel a… Celý článek
Dorty jako z kouzelného lesa: Američanka vyrábí pohádkové… Pokud jste někdy snili o tom, jak chutná kouzelný les, Lauren May vám to může ukázat. Vaření a… Celý článek
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Bramborový závin s kysaným zelím Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a… více o Bramborový závin s kysaným zelím
Sugo z bůčku (anglické slaniny) Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme,… více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Těstoviny se šlehačkou Uvaříme těstoviny, šunku i žampiony nakrájíme na jemno, krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Domácí paštika Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme… více o Domácí paštika
Ořechová kolečka Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečícím… více o Ořechová kolečka
Vinný sorbet Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerospustí. Krátce povaříme a necháme… více o Vinný sorbet
Kelišovské kotlety Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. … více o Kelišovské kotlety
Lasagne – tradiční nebo houbové TRADIČNÍ, (houbové níže) Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka.… více o Lasagne – tradiční nebo houbové
Těstoviny s brokolicí a žampiony Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce… více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Pizza bábovka Z vody, cukru, soli, olivového oleje, celozrnné pšeničné mouky, hladké mouky a sušeného droždí vypracujeme hladké… více o Pizza bábovka
Sladký mrkvový salát Mrkve a jablka omyjeme, zbavíme jablka jádřinců a mrkve od zelených částí a okrouháme je a nastrouháme na jemno do… více o Sladký mrkvový salát
Chipsová pomazánka Bramboru jemně nastrouháme a smícháme s máslem a majonézou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku a drcené nebo… více o Chipsová pomazánka