Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná potřebovat trochu mléka na zředění těsta.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme. Na těsto poklademe čisté, okapané ovoce. Koláč posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Těsto se začne odlepovat od okrajů plechu, vyzkoušíme špejlí.
Hotový koláč necháme vychladnout, pak pokrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení