Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná potřebovat trochu mléka na zředění těsta.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme. Na těsto poklademe čisté, okapané ovoce. Koláč posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Těsto se začne odlepovat od okrajů plechu, vyzkoušíme špejlí.
Hotový koláč necháme vychladnout, pak pokrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)