Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná potřebovat trochu mléka na zředění těsta.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme. Na těsto poklademe čisté, okapané ovoce. Koláč posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Těsto se začne odlepovat od okrajů plechu, vyzkoušíme špejlí.
Hotový koláč necháme vychladnout, pak pokrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou