Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do tekuté hmoty. Dno dortové formy (21–23 cm) vyložíme kousky slaniny a posypeme rovnoměrně strouhaným sýrem. Nalijeme ušlehanou hmotu. Pečeme v předehřáté troubě 35 minut při 175 °C. Párátkem zkusíme, zda se hmota na něj nelepí. Krájíme jako dort a servírujeme teplé či studené s křupavou bagetou a hlávkovým salátem.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem