Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do tekuté hmoty. Dno dortové formy (21–23 cm) vyložíme kousky slaniny a posypeme rovnoměrně strouhaným sýrem. Nalijeme ušlehanou hmotu. Pečeme v předehřáté troubě 35 minut při 175 °C. Párátkem zkusíme, zda se hmota na něj nelepí. Krájíme jako dort a servírujeme teplé či studené s křupavou bagetou a hlávkovým salátem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky