Všechny suroviny dobře smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, poklademe půlkami švestek (řeznou plochou nahoru) a posypeme drobenkou. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. Můžeme použít i okapané kompotované švestky nebo jakékoliv jiné ovoce.
Je možné také část mouky nahradit sójovou moukou a sušenými pšeničnými klíčky, v množství asi 50 g. Koláč je výborný druhý den, kdy natáhne vlhkost ze švestek.
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE