Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v teplé vodě, necháme okapat a pak ji přisypeme ke smažící se cibuli, která už zesklovatěla. Rýži orestujeme a zalijeme teplým kuřecím vývarem, okořeníme Podravkou a vaříme do změknutí.
Když jsou čočka s rýží uvařená, smícháme je dohromady. Zbylou 1/2 cibule osmažíme dokřupava, olej scedíme a cibulku zamícháme do čočky s rýží. Ozdobíme petrželovou natí.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani