Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v teplé vodě, necháme okapat a pak ji přisypeme ke smažící se cibuli, která už zesklovatěla. Rýži orestujeme a zalijeme teplým kuřecím vývarem, okořeníme Podravkou a vaříme do změknutí.
Když jsou čočka s rýží uvařená, smícháme je dohromady. Zbylou 1/2 cibule osmažíme dokřupava, olej scedíme a cibulku zamícháme do čočky s rýží. Ozdobíme petrželovou natí.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou