Rýže a čočka s cibulkou –⁠ příloha

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 0,5
      l drůbeží vývar pro vaření rýže
    • 200
      ml čočka
    • podravka nebo Solčanka
    • 250
      ml rýže parboiled

Postup přípravy receptu

  • Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v teplé vodě, necháme okapat a pak ji přisypeme ke smažící se cibuli, která už zesklovatěla. Rýži orestujeme a zalijeme teplým kuřecím vývarem, okořeníme Podravkou a vaříme do změknutí.
  • Když jsou čočka s rýží uvařená, smícháme je dohromady. Zbylou 1/2 cibule osmažíme dokřupava, olej scedíme a cibulku zamícháme do čočky s rýží. Ozdobíme petrželovou natí.
Zařazení: Rýže Luštěnina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: