Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v teplé vodě, necháme okapat a pak ji přisypeme ke smažící se cibuli, která už zesklovatěla. Rýži orestujeme a zalijeme teplým kuřecím vývarem, okořeníme Podravkou a vaříme do změknutí.
Když jsou čočka s rýží uvařená, smícháme je dohromady. Zbylou 1/2 cibule osmažíme dokřupava, olej scedíme a cibulku zamícháme do čočky s rýží. Ozdobíme petrželovou natí.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem