Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a rozmačkáme česnek, který rozetřeme se smetanovým sýrem. Uvařenou rýži scedíme a dáme do větší misky, kde přidáme nastrouhaný sýr, smetanový sýr s česnekem, sušenou bazalku, petrželovou nať nakrájenou na jemno. Vše promícháme a rozdělíme do menších misek, z kterých uvedené jídlo ihned konzumujeme za tepla.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku