Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a rozmačkáme česnek, který rozetřeme se smetanovým sýrem. Uvařenou rýži scedíme a dáme do větší misky, kde přidáme nastrouhaný sýr, smetanový sýr s česnekem, sušenou bazalku, petrželovou nať nakrájenou na jemno. Vše promícháme a rozdělíme do menších misek, z kterých uvedené jídlo ihned konzumujeme za tepla.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové