Mňamka rýže se zelím Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme… více o Mňamka rýže se zelím
Rýže z tlakového hrnce Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, dáme… více o Rýže z tlakového hrnce
Rýže na kari se sýrem Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a… více o Rýže na kari se sýrem
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i… Jsou krásné, dobré a máte-li v sobě jen trochu kreativního ducha, tak vás bude jejich příprava… Celý článek
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z… Slyšeli jste někdy o pokrmu s anglickým názvem One-Pot Baked Spaghetti? Toto jednoduché jídlo… Celý článek
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Buřtové jednohubky Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) - pozor nesmíme sloupnout z kůže a naskládáme… více o Buřtové jednohubky
Čína s česnekovými výhonky Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni… více o Čína s česnekovými výhonky
Jablečný chlebíček Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudingový prášek,… více o Jablečný chlebíček
Medovo-orechový koláč 1. Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky… více o Medovo-orechový koláč
Staročeský domácí chléb Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce… více o Staročeský domácí chléb
Marlenka – medovník Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku a šleháme nad parou 10 minut až do zlaté… více o Marlenka – medovník
Omáčka na francouzské brambory Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej,… více o Omáčka na francouzské brambory
Vánoční likér z ledových kaštanů Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu,… více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Zeleninový salát V míse smícháte bílý jogurt,nakrájenou okurku,rajčata a ředkvičky a zamícháte.Potom na ozdobu dáte papriku. více o Zeleninový salát
Jahodový džem Rozmixujte jahody, pak je nasypte do misky a nasypte ovocný cukr a zamíchejte. Poté nalijte džem do zavařovací sklenice… více o Jahodový džem
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před… více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Pečený guláš Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do pekáče. Pak nakrájíme maso. Maso a cibuli promícháme. Rozpustíme masoxy. Do litrové… více o Pečený guláš