Rýže z peřiny

2.86

hodnoceno: 7
Příprava: 35 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1,5
      hrnek voda
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      hrnek rýže
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí.
  • Přilijeme horkou vodu a počkáme, dokud nezačne bublat. Potom pokrm necháme ještě 2–3 minuty vařit.
  • Nezapomeneme rýži osolit.
  • Přidáme 1 ks menší oloupané cibule, do které jsme napíchali 3 až 4 ks hřebíčku a plátek másla.
  • Celý hrnec zabalíme do velké utěrky a dáme pod peřinu dojít.
  • Po 20 minutách bude rýže hotová. Nevadí, pokud ji vyndáme později.
  • Obecně platí, že na 1 díl rýže přijde vždy 1,5 dílu vody.
Zařazení: Přílohy Rýže

Podobné recepty

Použité suroviny: Cibule Hřebíček Máslo Olej Rýže Sůl Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: