Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, dáme horkou vodu a 2 lžičky sypkého bujonu. Přidáme lžičku soli a zavřeme hrnec. Jakmile začne syčet, stáhneme plamen a necháme vařit 10 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme zavřený 10 minut dojít.
Jako zpestření přidávám kukuřici, hrášek, pažitku nebo šunku.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky