Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, dáme horkou vodu a 2 lžičky sypkého bujonu. Přidáme lžičku soli a zavřeme hrnec. Jakmile začne syčet, stáhneme plamen a necháme vařit 10 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme zavřený 10 minut dojít.
Jako zpestření přidávám kukuřici, hrášek, pažitku nebo šunku.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou