Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, dáme horkou vodu a 2 lžičky sypkého bujonu. Přidáme lžičku soli a zavřeme hrnec. Jakmile začne syčet, stáhneme plamen a necháme vařit 10 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme zavřený 10 minut dojít.
Jako zpestření přidávám kukuřici, hrášek, pažitku nebo šunku.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri