Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.
Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v průběhu úpravy na pánvi podlijeme trochou vody. Přidáme na kousky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Okořeníme.
Osobně dávám přednost spíše bylinkám, jako je bazalka nebo provensálské koření. Sůl a pepř přidávám umírněně. Nakonec přidáme chilli papričku.
Smícháme s rýží a posypeme najemno nastrouhaným sýrem (stačí sýr úplně obyčejný).
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena