Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.
Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v průběhu úpravy na pánvi podlijeme trochou vody. Přidáme na kousky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Okořeníme.
Osobně dávám přednost spíše bylinkám, jako je bazalka nebo provensálské koření. Sůl a pepř přidávám umírněně. Nakonec přidáme chilli papričku.
Smícháme s rýží a posypeme najemno nastrouhaným sýrem (stačí sýr úplně obyčejný).
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem