Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.
Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v průběhu úpravy na pánvi podlijeme trochou vody. Přidáme na kousky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Okořeníme.
Osobně dávám přednost spíše bylinkám, jako je bazalka nebo provensálské koření. Sůl a pepř přidávám umírněně. Nakonec přidáme chilli papričku.
Smícháme s rýží a posypeme najemno nastrouhaným sýrem (stačí sýr úplně obyčejný).
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát