Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více doměkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli odležet a pečeme lívance. Zdobíme podle chuti kysanou smetanou, jogurtem, zavařeninou, ovocem.
Hodí se na spotřebování zbytků, například vařené rýže nebo tvarohové nádivky do koláčů.
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou