Rýžový nákyp s jahodami

3.09

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na rýžovou kaši
    • 50
      g máslo
    • 0,8
      l mléko
    • 200
      g rýže
    • 50
      g cukr krupice
  • Žloutková hmota
    • 80
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • citron
    • 60
      g cukr krupice
    • jahody

Postup přípravy receptu

  • Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečicí formy, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Zařazení: Pro děti Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: