Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečicí formy, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE