Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečicí formy, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček