Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečicí formy, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové