Rýžový pilaf

2.45

hodnoceno: 20
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      špetka skořice
    • 2
      hrnek rýže
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      šálek bílé víno
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka kmín
    • 250
      g houby čerstvé nebo sušené
    • 1
      ks badyán
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka kardamom
    • olej
    • 1
      špetka římský kmín

Postup přípravy receptu

  • Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a dusíme doměkka.
  • Zvlášť na oleji osmažíme pórek, sušené či čerstvé houby a mrkev, podlijeme bílým vínem a podusíme. Vmícháme do uvařené rýžové směsi.
  • Podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Rýže

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: