Rýžový srnčí hřbet

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g rýže
    • 350
      g kompot meruňkový, třešňový nebo jakékoliv měkčí ovoce
    • 1
      balíček zlatý klas

Postup přípravy receptu

  • Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce. Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme.
  • Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom srnčí hřbet vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou.
Zařazení: Nepečené Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: