Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme jemný krystalový cukr a ještě došleháme. Potom sníh opatrně vmícháme do směsi. Nakonec jemně vmícháme mouku. Máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu naplníme připravenou hmotou. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny. Hotový moučník přesuneme na mřížku a vychladlý vyklopíme. Horní stranu potřeme zavařeninou a přelijeme polevou.
Poleva: Cukr vaříme ve vodě tak, aby se rozpustil. Pak přidáme čokoládu, mícháme dohladka, povaříme a dostatečně tuhou polevou přelijeme dort.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme…
více o Čokoládový dort ala Sacher
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)