Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme jemný krystalový cukr a ještě došleháme. Potom sníh opatrně vmícháme do směsi. Nakonec jemně vmícháme mouku. Máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu naplníme připravenou hmotou. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny. Hotový moučník přesuneme na mřížku a vychladlý vyklopíme. Horní stranu potřeme zavařeninou a přelijeme polevou.
Poleva: Cukr vaříme ve vodě tak, aby se rozpustil. Pak přidáme čokoládu, mícháme dohladka, povaříme a dostatečně tuhou polevou přelijeme dort.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme…
více o Čokoládový dort ala Sacher
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami